Nyheder

Mandag d. 15. april blev sidste runde af Forårs EMT 2019 afviklet.
Lidt overraskende, men meget flot, vandt Knud Poulsen på bedre korrektion end både Claus og Allan. Alle 3 endte på 5 point.
Og uha hvor en turnering for undertegnede. Det blev til et sølle halvt point, så der er bestemt plads til forbedring.
I Basis gruppen spillede Frederik Buttenschøn en rigtig flot turnering og kunne sætte 50 rating point ind på kontoen og lavede flotte 6 af 7 point. Han var dog tæt forfulgt af Jan Riis under hele turneringen, men det indbyrdes opgør mellem Jan og Frederik blev udslagsgivende, idet Frederik trak det længste strå. Se alle resultater her:
http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25439

Femmeren nærmer sig med hastige skridt. Husk der er sidste tilmelding 1. maj. I skrivende stund er der kun 9 tilmeldinger, så skynd dig at få dig tilmeldt.

Per Madsen

I weekenden 5. – 7. april stillede Hornslet Skole op i B-rækken til DM for skoleskakhold. Alle spillere er medlemmer af Syddjurs Skakklub. B-rækken består af spillere som går i 0. – 6. klasse. Holdet bestod af 1. Noa Sinding, 2. Tobias Wester Juul-Madsen, 3. Noah E. Richter-Bjerre og 4. Marius Brandt. Det er de samme spillere som sidste år vandt sølv i C-rækken (0. – 3. klasse), men nu går 2 af spillerne i 4. klasse. Det var derfor noget af en udfordring at stille op mod de ofte lidt ældre modstandere. Der var 20 hold med og der skulle spilles 9 runder i en Monradturnering.

Holdet klarede sig fint og opnåede  25½ kombinationspoint (brætpoint 20½ + matchpoint 5), hvilke rakte til en 10. plads. Vinderen fra Giersing opnåede til sammenligning 32 kombinationspoint. Der var stor jævnbyrdighed, idet forskellen imellem nr 4 og 10 kun var 2 point, hvilket understreger holdets gode præstation. Alle resultaterne inkl. de indbyrdes kan findes på holddm.dk.

 

 

..

 

Mvh. Jens

D. 29. april er der Generalforsamling i Syddjurs Skakklub, se indkaldelsen her på nettet under 'Generalforsamling, regnskab og referater'.
Femmeren nærmer sig og du kan allerede tilmelde dig under 'Egne Turneringer'.
Og husk årets Hurtig Sommerskak i juni, se invitationen under 'Egne Turneringer'.

I weekenden den 9. - 10 marts deltog Andrea Kongskov i Dansk Skoleskaks PigeDM. Stævnet blev arrangeret af Jetsmark Skakklub/Jetsmark Skoleskak.
Andrea stillede op i C-gruppen, som er er spillere fra 7. og 8. klasse. Der var kun 3 spillere fra C-gruppen, så gruppen blev slået sammen med de ældre A- og B-spillere, så der kunne spilles a-m-a i en 8 mandsgruppe.

Andrea lagde meget stærkt ud og vandt de 4 første partier, bla. over A-spilleren Signe Sofie Sørensen, Vestfjends. I 5. runde blev det til remis mod en anden A-spiller Birgitte B. Jakobsen også fra Vestfjends. I 6. runde mødte Andrea så den sidste A-spiller Shanne Jacobsen, Jetsmark. Her lykkedes det Shanne at holde evig skak, så atter et ½ point. Nu krævede det en sejr i sidste runde, hvis Andrea skulle vinde gruppen. Det lykkedes, så Andrea vandt gruppen med 6. point og bedre korrektion end Signe Sofie Sørensen, som vandt alle sine partier bortset fra det mod Andrea.

DM-placeringerne blev opgjort efter aldersgrupper, så Andrea blev dermed Danmarksmester i C-gruppen. Det er andet år i træk, at hun bliver Danmarksmester, så det lover godt for fremtiden.

Fredag d. 1. marts blev der afholdt Aarhusmesterskabet i skoleskak for 4-mandshold i Skæringhallen. Der deltog ca. 300 spillere. Hornslet Skole var repræsenteret med et hold i B-rækken (0. – 6. klasse).

Alle spillerne er medlem af Syddjurs Skakklub. På trods af at Hornslet Skole blev placeret i en 6 holdsgruppe, hvor der også var hold fra A-rækken (0. – 10. klasse), så vandt Hornslet-holdet alligevel gruppen og er nu kvalificeret til deltagelse i Hold-DM den 5.-7.april i Terndrup (i nærheden af Skørping).

Hornslet-holdet består af de samme spillere som sidste år vandt DM sølv i C-rækken.

Hornslet Skoleskak og Syddjurs Skakklub har fået en Aarhusmester I
Skoleskak.
Noa Sinding fik 7 point ud af 7 i aldersgruppen 3. - 4. klasse.

Turneringen blev afholdt på Dokk1.

Mandag d. 7 januar blev Lynmesterskabet 2019 afholdt.
A-finalen blev vundet af Jørgen Fog. 2. pladsen blev delt mellem Søren og Niels Gade. B-finalen vandt Kai Washeim med hele 7 point.
Alle resultater kan ses under Egne turneringer.

HUSK sidste tilmelding til Forårs EMT 2019 er den 18. januar

Der har været stor aktivitet i Syddjurs Skakklub hen over efteråret og holdturneringen 2018/19 er godt i gang.
Efterårs EMT'ens øverste gruppe blev vundet af Claus Nørregaard ganske suverænt med 5½ af 7. Under skakpartier er det værd lige at kaste et blik på hans flotte gevinst i partiet mod Allan. Nummer 2 blev Christian med 4 point.
Baisis 2 blev vundet af Bjarke med hele 6½ af 7 point, ganske flot må man sige. Henrik Friis og Kai Washeim deltes om anden pladsen.
I basis 3 var Frederik Buttenschøn ganske suveræn med flotte 6 point. Nummer 2 blev Børge Laursen med 4½.
Efterårs hurtigskak turneringens 8 runder blev afviklet 26 . november og 3. december. Rating favoritten Frank Lennart Vang levede op til favorit værdigheden og scorede 7 af de mulige 8 point. En flot 2. plads med 6 af 8 point gik til Henrik Friis. Kai Washeim tog sig af 3. pladsen.
Et rigtigt godt efterår for både Henrik og Kai.

Der er også mulighed for at spille lidt skak i julen i en af de mange turneringer der er rundt omkring. Knud og jeg deltager i Silkeborgs Hurtigskak turnering d. 28. december. Vi har stadig plads til 2 mere i bilen fra Hornslet, så sig endelig til hvis det skulle have din interesse.

Syddjurs Skakklub vil gerne ønske alle en glædelig jul og et rigtig godt nytår

Vort medlem Evert Loftager ( tidligere Rasmussen ) er død tidligt i november.
Evert havde en livslang interesse for skak, som han flittigt har spillet med gode resultater i det meste af
sit voksne liv. Det er alt sammen foregået på Djursland, hvor Evert i mange år havde en gård i Stabrand.
Hans karriere begyndte så vidt vides i Grenaa Skakklub, og senere har han spillet i Skødstrup Skakklub
og efter dennes ændrede navn i Syddjurs Skakklub. For en del år siden flyttede Evert til Auning, og han
har også spillet i Auning Skakklub.
Evert var meget vellidt, og i Stabrand-tiden arrangerede han sommerturneringer på sin gård, hvilket
Knud Poulsen kan berette om, blandt andet med deltagelse af den navnkundige Grenaa-spiller Anders
Andersen. Da Skødstrup Skakklub havde jubilæum, havde Evert også forfattet en sang til festen. Evert
havde, også i de sidste år, en stor reklame for skak på sin hvide jakke.
Evert kom også i foråret i klubben, men så ikke så rask ud, og døde således i denne måned af kræft.
Evert blev 79 år.

Julen nærmer sig med hastige skridt og du kan nu se invitationen til juleafslutningen under 'Generalforsamling, regnskaber og referater'.

2019 begynder med Lynmesterskab 2019 d. 7. januar. Forårs EMT 2019 starter 14 dage efter d. 21. januar. Under 'Egne Turneringer' kan du finde invitationer mm.

Tilmelding til Nyheder