Lørdag deltog 3 spillere fra Syddjurs Skakklub i hurtig skak turnering i Aars, og sagt med det samme så var det med meget fine resultater.

Noa Sinding, Knud Poulsen og undertegnede var taget turen nordpå for at dyste i de 7 runder.

I Gruppe 5 vandt Noa imponerende alle sine 7 partier, og det i et et felt hvor han ratingmæssigt lå nummer 5. Flot flot resultat af Noa og en rating stigning på over 200 !!

Jeg selv var med i Gruppe 3 og fik en ønskestart med 4,5 point af 5 mulige, men i de sidste 2 partier måtte jeg desværre ned med nakken til et par unge talentfulde spillere fra Silkeborg og Ålborg. Men alt i alt et tilfredsstillende resultat fra min side.

Knud repræsenterede klubben i gruppe 2 og som en af de lavest ratede var der udfordringer nok for Knud.  Det v ar dog på ingen måde en for stor mundfuld for Knud, og han endte med 5 point, hvilket viste sig at være nok til 1. pladsen.  Ganske flot må man sige !

Alle resultater kan ses på dette link.      http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25871

Noa modtager præmie for den flotte 1. plads
Knud med 1. præmien i gruppe 2

Per Madsen

Bjarkes materiale fra 16. september vedr. Bondestruktur og Gennembrud er nu på vores hjemmeside under 'Teori og Undervisning'

Tak for den store interesse og tak til Bjarke for en interessant aften, hvor der kom mange gode spørgsmål og kommentarer.

De næste temaaftener er uge 41, hvor Henrik Friis har emnet 'Hvordan udvikler du dig mest effektivt'.

I uge 42 kommer jeg selv på banen med 'Internet special'.

Per Madsen

Ved 65+ DM i Hurtigskak repræsenterede Knud Poulsen og Willy Møller Nielsen på bedste vis Syddjurs Skakklub. Gruppen på 28 spillede 8 runder med 4 lørdag og søndag. Der var 3 præmier + 2 ratingpræmier til spillere mellem 1700 - 1900 og 2 til spillere under 1700.

Det var så heldigt at vi var i hver sin præmiegruppe, Knud med 1697 var nr. 20, og Willy nr. 14 med 1833 af de 28. Vi lavede begge 5½ point. Knud vandt i næstsidste runde et godt parti over den senere turneringsvinder 2200 manden Svend Pedersen, Nørresundby, der ligesom Per Holst på 2. pladsen scorede 6 point. Knud lavede 3 af 5 i sine partier mod mesterspillere og Willy lavede 3½ af 5 mod mesterspillere.

Vi vandt begge vore ratinggrupper og en pæn ratingfremgang, Willy til 1890 og Knud til 1835.

Se også artikel på DSU hvor der står meget mere om de flotte resultater:

Willy Møller Nielsen

Syddjurs Skakklub havde 3 spillere med ved DM for ungdom fra 4-6 oktober i Køge, hvor der i alt
deltog 110 spillere.
I gruppen under 12 år havde vi Liv Frølund og Noa Sinding med og i denne grupper var der 7
runder og 25 deltagere, hvor af 4 havde over 1800
Begge kom lidt skidt fra start, men efterhånden som runderne skred frem gik bedre og bedre.
Liv scorede 3 point trods seedning som nr. 21, men havde uheldigvis trukket oversidderen
undervejs, så der smuttede 12 rating. Det blev til en delt 16. plads
Noa scorede 4 point og var seedet som nr. 12. Det gav en rating fremgang på 38 og en placering
som delt nr. 7.

I gruppen under 14 år havde vi Andrea Kongskov med og i denne gruppe var der 5 runder og 19
deltagere. Gruppen var meget stærk. Øverste havde +2100 og 11 havde +1600. Andrea var seedet
som nr. 16.
Andreas efter rating svageste modstander havde 1557 og dermed blev den forventede score på kun
0,3 point for de 5 partier.
Med resultatet 2½ point i de 5 partier fik Andrea en rating fremgang på hele 153 og en placering
som delt nr. 10.

Christian Jensen

Vores nye medlem Kjeld Ehlers har 8 bøger til salg i den populære serie 'Boost your chess' af Arthur Yusupov.

Pris for alle 8 er 1200 kr.

.

Holdturneringen 2019-20 ligger nu klar og kan findes her på siden under 'HOLDTURNERING'.
1. runde afvikles i uge 44.