I den forløbne weekend blev der afholdt DM for hold i skoleskak. Hornslet Skoleskak var repræsenteret af et hold fra Hornslet Skole og et fra Virupskolen.

Hornslet Skole deltog i C-rækken (0.-3. klasse). Holdet bestod af Noa Sinding, Tobias Wester Juul-Madsen, Marius Brandt, Noah E. Richter-Bjerre og Anton Kjærsgaard Bak. Holdet lå i hele turneringen i en tæt kamp om om guldet, men 1 point adskildte dem til sidst fra Køge Private Realskole, som løb med guldmedaljerne. Sølv blev det til med 4 point ned til bronzemaljen som gik til Ådalens Skole, Frederikssund. Resultaterne kan ses på www.holddm.dk . Derudover opnåede Noa Sinding at få topscorerpræmien på 1. bræt med imponerende 12½ point af 13 mulige.

Virupskolen deltog i A-rækken (0.-10. klasse). Holdet bestod af Valdemar Mandrup, Frederik Buttenschøn, Svante Juul Ellemand og Kristoffer Emil Juul Kortsen. Skolen fra Nyelandsvej blev igen i år den onde ånd for Virupskolen, idet de gav Virupskolen det eneste nederlag. Virupskolen måtte tage til takke med en bronzemedaljen kun ½ point efter Køge Private realskole, som fik sølv. Skolen fra Nyelandsvej tog guldet. I denne række opnåede Svante Juul Ellemand topscorepræmien på 3. brættet med 5 point af 6.

Nu må vi se om vi kan få armene ned efter disse fremragende præstationer.

Jens Tejlgaard

I weekenden 10-11/03 blev der afholdt pige-DM i Horsens. Andrea Kongskov deltog i gruppe D (5.- og 6. klasse) med 16 deltagere ialt. Der blev spillet 7 runder efter Schweizer-systemet og Andrea vandt samtlige kamp. Altså ingen tvivl om, hvor det danmarksmesterskab skulle placeres.

Stort TILLYKKE til Andrea med den flotte titel og præstation. Læse mere om pige-DM på www.pigedm.dk.

Der er udsendt mails med opkrævning for sæsonen 2018/19.
Dersom du ikke har modtaget den pågældende mail, kan det skyldes, at den er gået i spam-filter eller er afvist på anden vis. I så fald bedes du kontakte kassereren.

Med 1. runde mandag den 22/1 starter en af hovedkredsens største klubturneringer i dette forår. Fordelt med tre 8-mandsgrupper og en 10-mandsgruppe er 34 spillere er klar til at dyste frem til sidste runde 23/4. Læs alt om turneringen og følg de enkelte grupper og resultater under Egne turneringer.

Som så mange gange før blev der spillet lyn den første spilleaften i året så lynmesteren har hele året til at nyde vandrepokalen med de mange vindernavne.
Som i 2017 blev det også i år et nyt medlem der overtog titlen. Rune Hvalsøe vandt mesterskabet med max på 11 point i finalerunden og henviste sidste års vinder Søren Dalgaard til 2. pladsen med 9 point.
Henrik Friis tog 3. præmien med 7½ point med stabilt spil mens vinderne fra de foregående år havde for mange kiksere.

B-finalen blev også vundet med max på 11 point af Eigil Asanta.
Her sluttede endnu et nyt medlem Niels Gade Christensen på 2. pladsen med 9½ point. Kelvin Jensen satte sig på 3. præmien med 7½ point.

Turneringen blev afviklet med 4 indledende grupper med 6 spillere i hver.

Willy Møller Nielsen

Under Turneringer er der nu nye turneringsinvitationer.

Første invitation gælder Hurtigskak over to aftener med 4 runder hver aften. Det er allerede 27/11 og 4/12, så skynd dig at få klaret tilmeldingen.

Hen over foråret afvikles endnu en hurtigskak turnering (ikke-ratet) med særlig fokus på begyndere. Turneringen er spredt ud over perioden 22/1 til 23/4, så du bliver ikke presset på kalenderen :-)

Endelig kan du allerede nu planlægge og tilmelde dig klubbens åbne forårs EMT. Denne gang i ottemandsgrupper (så vidt muligt) og dermed alle mod alle.

Og HUSK også: Julen står snart for døren, og dermed også Syddjurs Skakklubs traditionelle juleafslutning med hygge, lidt til ganen og ikke mindst "sjov" skak. Nærmere beskrivelse og oplysning om tilmelding finder du under 'Generalforsamling, regnskaber og referater'.

Første dag i 3. sæson bød på en god start på torsdagene med skak om formiddagen idet 12 spillere mødte op på dagen. Der var oven i købet afbud fra et par spillere som har været faste deltagere de første sæsoner.
Vi forsætter sæsonen med nogle af de samme aktiviteter som vi har kørt hidtil. Hvis der er interesse for det vil vi krydre efteråret noget temaskak i forbindelse med noget gennemgang af nogle åbninger.
Som de tidligere år sætter vi det sociale i højsædet og nogle gange i sæsonen vil vi slutte dagen med at spise lidt mad sammen.
Du kan stadigvæk nå at være med hvis du har nogle torsdage ledige.

Willy Møller Nielsen

Jonas Hilwerda fra Holland vandt Mestergruppen med 3,5 point foran Steffen Corden, SK 1968, og Svend Aage Madsen, Randers Skakklub, begge med 3 point.

Basis 1 fik delt vinder mellem Flemming Pagh Iversen, Aros, og Jan Han Petersen, Aarhus Skakklub/Skolerne, med 4 point.

Også Basis 2 endte med to-delt vindere. Her var scoren ligeledes 4 point til respektive Finn Andersson, Randers Skakklub, og Per Madsen, Syddjurs Skakklub.

Basis 3 blev vundet af Henry Staugaard, enkeltmedlem, med 3,5 point foran tre spillere med 2,5 point.

Endelig vandt Jens A.L. Jørgensen, Viby Skakklub, Basis 4 med 3,5 point foran Gunnar Bach, Skakklubben Rokaden, også med 3,5 point.

I alt 34 deltog i årets turnering, så der er bestemt basis for at fortsætte traditionen også til næste år!

Med 28 deltagere i alt og en Mesterklasse med et snit på over 2010, er Syddjurs Skakklubs åbne Sommer EMT 2017 startet 24/07. Over 5 følgende aftener vil turneringens fem runder blive afviklet i uge 30. Følg turneringen og de enkelte resultater via hjemmesiden eller DSU's resultatformidling.

Tilmelding til Nyheder