Nyheder

Sommeren er over os og klubben holder sommer lukket de næste 3 uger. Men allerede d. 23 juli starter den årlige populære Sommer EMT, der spilles over 5 dage. Du kan tilmelde dig her på siden eller via dette link: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25074

Ny klubmester i Syddjurs Skakklub blev i år Allan Westenborg. Klubmesterskabet afgøres jo mellem vinderne af Forårs EMT og Efterårs EMT. Vinderen af Efterårs EMT blev som bekendt Carsten Schødt Pedersen med hele 5½ af 7. Forårs EMT vinder blev Rune Hvalsøe, men da Rune ikke er i klubben længere, frasagde Rune sig at spille opgøret mod Carsten. Derfor fik Allan, som nummer 2 i Forårs EMT'en, tilbuddet om at møde Carsten. De 2 partier sluttede 1½ - ½ til Allan. Tillykke til Allan ! Allan har sagt ja til at komme og fortælle lidt om et af partierne d. 13. august.

Den 20. august vil Henrik Friis komme og fortælle om deres tur til Berlin for at overvære FIDE Berlin Candidates 2018. Henrik, Bjarke og Knud var sammen taget den lange tur for at opleve de store spillere på nær hold.

Og husk den. 24. september kommer Per Hansen og fortæller om skak, Vi har valgt at kalde aftenen 'Inspirationsindlæg - Per Hansen'

I juni måned har vi mistet to af klubbens medlemmer

Midt på måneden fik vi besked fra datteren om, at Preben Green var gået bort efter kort tids sygdom. Han var blevet indlagt til observation for lungebetændelse, men det viste sig desværre at være mere alvorligt.

Sidst på måneden fik vi dernæst en mail fra Jakob Overgaard med oplysning om faderens bortgang. Jørgen Overgaard havde været plaget af kræft i nogen tid og havde gennemgået et par operationer forinden. Det havde været en stor glæde for Jørgen, at han blev udnævnt til årets spiller i 2018, hvilket blev omtalt ved hans bisættelse i dag i Elsted Kirke.

Begge spillere havde været aktive i klubben kort tid forinden. De vil begge blive husket og savnet som gode og engagerede skakspillere.

Kære alle medlemmer af Syddjurs Skakklub.
Som ny webmaster vil jeg blot kort introducere mig selv.
Jeg er 55 år og bor i Hornslet med min kæreste Rie. Vi har tilsammen 4 sammenbragte voksne børn, som alle er fløjet fra reden. Arbejdsmæssigt arbejder jeg med IT i Arla.
Skakken begyndte jeg først med i 1996 i Brønshøj Skakforening. Her spillede jeg i 3 år, før jeg igen flyttede til Jylland. Jeg kunne dog på ingen måde undvære skakken og meldte mig straks ind i Skakklubben Evans i Vejle. Her sad jeg i bestyrelsen som webmaster i de sidste godt 10 år.
Som ny webmaster vil jeg gerne opfordre alle der kunne have noget på hjertet, og det skal selvfølgelig have noget med skak at gøre :-), til at sende det til mig, så vil jeg sørge for at det bliver lagt på hjemmesiden.
Mvh Per Madsen

I den forløbne weekend blev der afholdt DM for hold i skoleskak. Hornslet Skoleskak var repræsenteret af et hold fra Hornslet Skole og et fra Virupskolen.

Hornslet Skole deltog i C-rækken (0.-3. klasse). Holdet bestod af Noa Sinding, Tobias Wester Juul-Madsen, Marius Brandt, Noah E. Richter-Bjerre og Anton Kjærsgaard Bak. Holdet lå i hele turneringen i en tæt kamp om om guldet, men 1 point adskildte dem til sidst fra Køge Private Realskole, som løb med guldmedaljerne. Sølv blev det til med 4 point ned til bronzemaljen som gik til Ådalens Skole, Frederikssund. Resultaterne kan ses på www.holddm.dk . Derudover opnåede Noa Sinding at få topscorerpræmien på 1. bræt med imponerende 12½ point af 13 mulige.

Virupskolen deltog i A-rækken (0.-10. klasse). Holdet bestod af Valdemar Mandrup, Frederik Buttenschøn, Svante Juul Ellemand og Kristoffer Emil Juul Kortsen. Skolen fra Nyelandsvej blev igen i år den onde ånd for Virupskolen, idet de gav Virupskolen det eneste nederlag. Virupskolen måtte tage til takke med en bronzemedaljen kun ½ point efter Køge Private realskole, som fik sølv. Skolen fra Nyelandsvej tog guldet. I denne række opnåede Svante Juul Ellemand topscorepræmien på 3. brættet med 5 point af 6.

Nu må vi se om vi kan få armene ned efter disse fremragende præstationer.

Jens Tejlgaard

I weekenden 10-11/03 blev der afholdt pige-DM i Horsens. Andrea Kongskov deltog i gruppe D (5.- og 6. klasse) med 16 deltagere ialt. Der blev spillet 7 runder efter Schweizer-systemet og Andrea vandt samtlige kamp. Altså ingen tvivl om, hvor det danmarksmesterskab skulle placeres.

Stort TILLYKKE til Andrea med den flotte titel og præstation. Læse mere om pige-DM på www.pigedm.dk.

Der er udsendt mails med opkrævning for sæsonen 2018/19.
Dersom du ikke har modtaget den pågældende mail, kan det skyldes, at den er gået i spam-filter eller er afvist på anden vis. I så fald bedes du kontakte kassereren.

Med 1. runde mandag den 22/1 starter en af hovedkredsens største klubturneringer i dette forår. Fordelt med tre 8-mandsgrupper og en 10-mandsgruppe er 34 spillere er klar til at dyste frem til sidste runde 23/4. Læs alt om turneringen og følg de enkelte grupper og resultater under Egne turneringer.

Som så mange gange før blev der spillet lyn den første spilleaften i året så lynmesteren har hele året til at nyde vandrepokalen med de mange vindernavne.
Som i 2017 blev det også i år et nyt medlem der overtog titlen. Rune Hvalsøe vandt mesterskabet med max på 11 point i finalerunden og henviste sidste års vinder Søren Dalgaard til 2. pladsen med 9 point.
Henrik Friis tog 3. præmien med 7½ point med stabilt spil mens vinderne fra de foregående år havde for mange kiksere.

B-finalen blev også vundet med max på 11 point af Eigil Asanta.
Her sluttede endnu et nyt medlem Niels Gade Christensen på 2. pladsen med 9½ point. Kelvin Jensen satte sig på 3. præmien med 7½ point.

Turneringen blev afviklet med 4 indledende grupper med 6 spillere i hver.

Willy Møller Nielsen

Under Turneringer er der nu nye turneringsinvitationer.

Første invitation gælder Hurtigskak over to aftener med 4 runder hver aften. Det er allerede 27/11 og 4/12, så skynd dig at få klaret tilmeldingen.

Hen over foråret afvikles endnu en hurtigskak turnering (ikke-ratet) med særlig fokus på begyndere. Turneringen er spredt ud over perioden 22/1 til 23/4, så du bliver ikke presset på kalenderen :-)

Endelig kan du allerede nu planlægge og tilmelde dig klubbens åbne forårs EMT. Denne gang i ottemandsgrupper (så vidt muligt) og dermed alle mod alle.

Og HUSK også: Julen står snart for døren, og dermed også Syddjurs Skakklubs traditionelle juleafslutning med hygge, lidt til ganen og ikke mindst "sjov" skak. Nærmere beskrivelse og oplysning om tilmelding finder du under 'Generalforsamling, regnskaber og referater'.

Tilmelding til Nyheder